برای پیوستن به بهمن مرادیان پی در فیس بوک روی عکس کلیک کنید.

جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۰/۰۶/۲۴

Marsch för försvaret av flyktingars rättigheter den 28 oktober 2011 i Stockholm Meddelande nr 1
Marsch för försvaret av flyktingars rättigheter den 28 oktober 2011 i Stockholm

Meddelande nr 1

I samband med vågen av massutvisningar av asylsökande ur Sverige och med tanke på nedtrampningar av människans grundliggande rättigheter, människor som flytt från fängelse, tortyr, avrättning och krig, är det nu dags att förenas för att samla våra krafter och gemensamt försvara flyktingars rättigheter. Vi kallar denna kraftansamling för ”marschen för försvaret av flyktingars rättigheter”. Tillsammans med flyktingar, organisationer som kämpar för frihet och rättvisa och med svenska folket kommer vi att organisera en stor marsch i Stockholm den 28 oktober 2011. Men redan idag har vi påbörjat kampanjen och förberedelserna inför marschen.

Denna kampanj och denna marsch är svaret på massvis av arresteringar av flyktingar för att skicka dem tillbaka till de brutala regimer som de lyckats fly från. Denna kampanj och denna marsch är flyktingarnas svar på den omänskliga rasistiska flyktingpolitiken och rasistiska attityder som leder till att flyktingar offras. Detta är en rörelse mot rasism och främlingsfientlighet, vilket är en fara för hela samhället. Denna kampanj och denna marsch är försvaret av grundläggande rättigheter för tusentals människor som söker internationellt skydd. Denna kampanj och denna marsch är försvaret av flyktingar och solidaritet med människor istället för hat och fördomar. Vår strävan är att skapa en rättvis, rättssäker och mänsklig flyktingpolitik. Vår vilja är att omedelbart ändra flyktingpolitiken som förstört livet för tusentals asylsökande.

Vi betraktar den svenska flyktingpolitiken som mycket oacceptabel, som går emot flera normer som vi har i Sverige. Det finns mycket värdefulla grunder för människovärdet i Sverige, men dessa berövar man flyktingarna. Iranska Flyktingars Riksförbund i Sverige (IFRS) har som organisation tillsammans med systerföreningarna utomlands försvarat flyktingars rättigheter i Sverige och runtom i västvärlden i 23 år, för att odla mänskliga värderingar och bygga upp människovärdet för flyktingarna. Bara de senaste månaderna har vi lyckats förhindra 11 tvångsdeportationer till Iran ur Sverige. Vi planerar nu i första hand att skapa opinionsbildning för att stoppa utvisningar av skyddsbehövande. Vi menar att flyktingar är medmänniskor med samma syn på mänskliga rättigheter. Våra krafter i denna marsch är alla flyktingar, frihetskämpande människor, radikala organisationer och de som kämpar för människovärdet och flyktingars rättigheter.

För att lyckas krävs att så många svenskar som möjligt medverkar i denna marsch. I alla städer där marschen ska hållas måste vi höja våra röster för att höras. Alla måste få veta att flyktingpolitiken är omänsklig och oacceptabel för flyktingarna. När människovärdet sjunkit så mycket så skapar det otrygghet och osäkerhet i samhället. Därför är alla vi berörda tvungna att ta upp kampen och göra denna marsch.

Kontakta oss och försök göra någonting från och med nu! Informera flyktingar som finns i din närhet! Samla och organisera era och deras krafter och ingjut mod och hopp i dem om ett bättre liv!

I de kommande meddelandena kommer vi att förklara mer om marschen.

Iranska Flyktingars Riksförbund i Sverige


Kontaktpersoner:

Abdollah Asadi, tfn: 0737-17 88 19

Andisheh Alishahi, tfn: 0706-72 05 25