برای پیوستن به بهمن مرادیان پی در فیس بوک روی عکس کلیک کنید.

جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۱/۰۲/۲۷

Soodabe er FB-aktivist


Soodabe er FB-aktivist

Soodabe Sarkheil forsøker å skape revolusjon i hjemlandet Iran fra sin PC i Meråker.

Soodabe Sarkheil (27) har fått merke at det koster å gjøre opprør mot det regimet i hjemlandet Iran. Hun har nemlig tatt kraftig til motmæle mot alt det hun mener regimet står for av fiendtlige holdninger mot kvinner.
27-åringen nekter å bruke hijab, hun nekter å være mannens eiendom, hun nekter å underordne seg under et lovverk og et kvinnesyn som ikke lar henne leve som hun vil.

Facebook-aktivist

Hun vil at kvinnene skal være herre over egen kropp. Derfor er 8. mars en viktig dag for Soodabe Sarkheil.
– Denne dagen er en universell dag for alle kvinner som ønsker likestilling, sier 27-åringen som har bodd 15 måneder på asylmottaket i Meråker.
Som aktivist mot det sittende regimet måtte hun rømme fra hjemlandet. Men også som asylsøker i Norge bruker hun tid og energi på å kjempe mot undertrykkelsen. Hun har sin egen Facebook-side, og hun bruker forskjellige websider for å nå ut med budskapet sitt i kampen mot islam.
For henne er nemlig kampen mot regimet og kampen mot islam to sider av samme sak. Hun ser gjerne at folk som støtter henne, tar kontakt.

Avslag

Hun har fått avslag på søknaden sin om politisk asyl i Norge. Advokaten hennes har anket avslaget, og siden har hun ikke hørt noe. Nå går hun og venter.
Hva skjer hvis hun blir sendt tilbake til Iran? Selv er Soodabe Sarkheil ikke i tvil:
– Hva som skjer? Først blir jeg fengslet og utsatt for vold. Så blir jeg henrettet.
---------------------------------- 
Tusen hjertelig takk Ivar Værnesbranden for denne intervjuen.